søndag 31. januar 2010

Tagliatelle alle melanzane

Da Marte og jeg var på Sicilia i september spiste vi flere middager i en bitte liten restaurant vegg i vegg med hotellet vårt. Det var kun én bordsetting ved de seks-syv bordene hver kveld, og den var presis klokka åtte. Til gjengjeld fikk vi fantastisk mat på typisk siciliansk vis: Masse mat, enkle og rene smaker og mye god fisk for utrolig lite penger.
Én av kveldene fikk vi denne tagliatelle-retten som primi piatti. Etter en god del forsøk har vi ikke klart å kopiere den helt, men det kommer seg.:-)

Tagliatelle alle melanzane
Til to personer (eller forrett til fire)




ca. 250g tagliatelle
1 aubergine
1 neve basilikumblader
3-4 ss ricotta
2 ss smør (til steking)
2 ss extra virgin olivenolje
litt revet parmesan
1-2 fedd hvitløk (hakket)

Variasjon: både tomater, sopp (f.eks. champignon, steinsopp) og spinat fungerer fint i tillegg.

Kok opp og salt pastavannet. Ha i tagliatellen. Smelt smøret i en stekepanne mens du deler auberginen i terninger. Stek aubergineterningene til de er brune, blanke og myke uten at de faller fra hverandre, og ha i hvitløken mot slutten (så den ikke svir seg).
Når pastaen er ferdig blander du olivenolje, ricotta og evt. bittelitt av pastavannet om nødvendig. Salte og pepre, og smak deg frem til du har konsistensen du ønsker.
Ha i auberginen til slutt, og fordel på tallerkenene. Ha basilikumblader og revet parmesan over, og servér med olivenolje og godt salt på bordet.

Buon appetito!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar