Men det var godt. Veldig godt faktisk.
I mellomtiden har tiden gått (den har en fasinerende tendens til å gjøre det) og planen om å lage linsesuppe har hatt rikelig tid til å modne. Plutselig en dag har jeg kjøpt en pakke grønne linser fra produsenten Go Green (sunnere kan det vel ikke høres ut?), linsesuppe var klar for retur.
Og det er her spørsmålet om jeg trenger linser kommer inn; det ble vel egentlig grøt. Eller no. Så jeg feil i oppskriften? Uansett: her er en mitt forslag, korrigert for grøtproblemet:
2 dl Linser (jeg brukte grønne)
1 løk
1-2 fedd hvitløk
7 dl hønsebuljong
1/2 boks grovhakka tomater
1 laurbærblad
1 liten ts oregano
Olje/smør til steking
Salt og pepper
Finhakk løk og fres den blank i en gryte. Ha i hvitløk og la det surre ca 1 minutt før du har i linser, kraft, tomater og urter. La det småkoke under lokk i ca 30 min. (her kan instruksjonen på pakken være en bedre veiviser; min sa 20 min, mens oppskriften jeg brukte sa 45-60 min). Servér med brød (helst godt) og smør.
Jeg hadde både hvitvinseddik og en god olivenolje over min, men skal ikke påstå at det var avgjørende for at det ble godt. Resultatet ble uansett en overraskende fyldig tomatsmak, men jeg lurer på om litt chilli kunne vært interessant.
Til sist, linsefakta: 29 (eller 28 som det står på nett) gr. protein pr 100 gr. Slår kyllingfilét med 4 gr. Tankekors for proteinfríker...
Edit: Enda mer hønsebuljong/kraft/vann tilsatt (grøtproblemet gjenoppsto...)
Jeg hadde både hvitvinseddik og en god olivenolje over min, men skal ikke påstå at det var avgjørende for at det ble godt. Resultatet ble uansett en overraskende fyldig tomatsmak, men jeg lurer på om litt chilli kunne vært interessant.
Til sist, linsefakta: 29 (eller 28 som det står på nett) gr. protein pr 100 gr. Slår kyllingfilét med 4 gr. Tankekors for proteinfríker...
Edit: Enda mer hønsebuljong/kraft/vann tilsatt (grøtproblemet gjenoppsto...)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar