
På Meny på Teie utenfor Tønsberg selger de en alldeles nydelig hjemmelaget prim. Nå tenker du sikkert at "nææh, prim er jo bare søtt og ekkelt, det er jo bare for unger". Det er litt sant, men bare litt. Tingen er at hjemmelaget (eller Meny-på-Teie-laget, om du vil) prim er mye saltere enn den tullete vanlige kjøpeprimen. Det gjør at den smaker mer som flytende brunost, noe som jo også mange over 6 år har sansen for.
Siden jeg oppdaga Teie-primen i fjor en gang har jeg hatt lyst til å spørre pent om oppskriften, men jeg har fortsatt til gode å faktisk tørre å gjøre det. Istedet har jeg tatt utgangspunkt i innholdbeskrivelsen på pakka, i tillegg til å bruke denne oppskriften.
Man begynner med å helle brunostbiter, sånn ca. 250g, i en bolle med 3dl kulturmelk.

La det stå i romtemperatur en del timer.
Så koker du dette forsiktig opp - helst i en teflon-kjele, så det ikke svir seg. Skru ned varmen, og la det koke på svak varme i en halvtimes tid mens du rører om av og til.
I oppskriften jeg refererte til over vil de så at du har i sukker og 1 ss til jevning. Så lenge du koker det inn en stund er etter min skjønn ikke jevninga nødvendig. Ta heller litt karamellsaus, litt sirup om du har lyst og litt vaniljesukker. Smak til, og kok det til under omrøring. Ta gryta av plata, la den kjøle seg ned litt, og sett den så i vannbad med kaldt vann. Rør av og til, så den blir jevn når den stivner. Hell primen over i en beholder, og sett i kjøleskapet neste dag.
Voilà - digg pålegg for liten og stor!:-)
Voilà - digg pålegg for liten og stor!:-)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar