søndag 24. januar 2010

Husmorstriks #1

Hva er den eneste matvaren som ikke mugner?

Svar: Honning.

Det geniale med det er at det ikke gjør noe som helst å ta imot et toliters-spann med honning fra svigermor/naboen/kollegaen din - du kan bruke hur lang tid som helst på bruke den opp. Det litt mindre geniale er at man gjerne langtidslagrer sånt et kjølig sted, og når honningen får for lav temperatur over litt tid sukrer den seg. Dette ødelegger den ikke, den får bare en litt ujevn, kornete og tykkere konsistens mens smaken blir litt søtere. Frykt derimot ikke: husmorstriks-spalten to the rescue!

Om du ikke har det allerede, heller du honningen over i en beholder som tåler litt varme. Et syltetøyglass funker fint. Plassér så glasset i en gryte med litt vann i, og sett på svak varme. Slik varmer du sakte opp honningen, og om du lar det stå litt mens du rører rundt av og til har du straks fresh, fin usukra honning.


Takk til Svigermor Helga og Elisabeth for tipset!:-)

2 kommentarer:

  1. Jeg er imponert over tipsene dine her! Skulle testet det selv, men toliters-spannet med honning er spist opp for lengst. Men jeg tester på neste, hvis det oppstår komplikasjoner :)

    SvarSlett
  2. prøvde dette men spannet smeltet først !

    SvarSlett